Abordarea Mindsight este dezvoltată de Daniel Siegel și are la bază cercetări din neuroștiințe, centrându-se pe dezvoltarea creierului uman. Pe scurt, specificul acestei abordări propune o serie de strategii de interacțiune cu copiii cunoscând modul de funcționare internă și, implicit, o serie de oportunități de dezvoltare personală.

Astfel, pe lângă arhitectura de bază a creierului și a temperamentului înnăscut al copilului, o contribuție importantă pentru un creier bine integrat, o reprezintă crearea tipurilor de experiențe pe care le oferim copiilor.

Ce putem face în acest sens?
  • Conectează și redirecționează: când copilul e trist, conectează-te emoțional
  • Identifică pentru a putea rezolva: când emoțiile sunt foarte puternice, cere-i copilului să-ți creeze povestea despre ce-l supără
  • Folosește-l sau îl vei pierde: crearea de noi oportunități de a-și exersa creierul (ex joc: "Tu ce ai face?")
  • Integrarea memoriei: "Telecomanda minții": Dacă îi este greu să povestească despre un lucru, telecomanda îl ajută să pună stop, să meargă înapoi și să poată controla situația
  • Observarea minții: concentrarea pe senzațiile, imaginile, sentimentele și gândurile copilului

Conceptul Mindsight aduce o repoziționare a conceptului de disciplină, făcând apel la sensul inițial “cu ochii minții”. Astfel,  disciplina eficientă nu înseamnă doar să descurajăm un comportament nedorit, sau să încurajăm unul dorit, ci să îl ajutăm pe copil să își dezvolte abilitățile necesare, să își cultive conexiunile cerebrale pentru a lua decizii mai bune.

ÎNSCRIE COPIULUL PENTRU TOAMNA 2023

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactati.